Clásico: Teatre Grec en Barcelona



El Teatre Grec de Barcelona, situat al carrer de Santa Madrona de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc, no és pas una construcció feta pels antics grecs. Va ser dissenyat i construït l'any 1929 amb motiu de l'Exposició Universal celebrada a Barcelona, inspirant-se en el Teatre d'Epidaure. Els arquitectes van ser Ramon Reventós i Nicolau Maria Rubió i Tudurí. Es troba ubicat en una antiga pedrera de la muntanya, la paret tallada de la qual fa la funció d'escena del teatre. La superfície és de 460m2 i té un aforament de 1.900 espectadors.

Al costat del teatre hi ha uns jardins, dissenyats per Rubió i Tudurí i Jean-Claude Nicolas Forestier, així com un pavelló que inicialment esta dissenyat per a concerts musicals i avui és un restaurant.

S'hi celebren representacions artístiques de forma esporàdica, especialment a l'estiu. La resta de l'any, està en un estat que ben bé es pot qualificar de semi abandonament.

L'any 1932, Margarida Xirgu va representar Electra, de Sòfocles. En acabar la Guerra Civil, el teatre va quedar abandonat fins a la seva reinauguració l'any 1952 amb Edip rei, també de Sòfocles, mantenint un ritme de representacions durant l'estiu. L'any 1957, Esteve Polls va representar Juli Cèsar, de Shakespeare en català.

Entre els anys 1969 i 1972 va estar tancar. Entre 1973 i 1975 va ser gestionat de forma privada, passant novament a mans municipals l'any 1976, en que s'hi va celebrar la primera edició del Festival Grec, amb representacions cada any excepte el 1979.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS